JaGu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Etli Büryan yemek tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
JaGuaRmaN
Adminstratör
Adminstratör
JaGuaRmaN


Erkek Mesaj Sayısı : 518
Yaş : 34
Nerden : Uzak DiyarLardaN
Kayıt tarihi : 18/08/08

Etli Büryan yemek tarifi Empty
MesajKonu: Etli Büryan yemek tarifi   Etli Büryan yemek tarifi EmptyPaz Ağus. 24, 2008 3:13 pm

Malzemeler
2 Su bardağı Pirinç
400 gr kuşbaşı (kırmızı et)
3 adet soğan
3 adet domates
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
3,5 su bardağı su

Hazırlanışı
ilk olarak pirinç iyice yıkandıktan sonra,ılık Suyla ıslatın.Diğer tarafta sıvıyağı iyice kızdırıp kuşbaşı doğranmış etiatarak harlı ateşte birkaç kez döndürerek hafif kızarmasını sağlayın. Daha sonra sırasıyla piyazlık doğranmış soğanları ve küp şeklinde doğranmış
domatesleri ilave ederek etle birlikte kavurun. En son 3,5 su bardağı suyu, göz kararı Tuz ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta bekleyen pirincin suyunu süzüp, dikdörtgen borcama boşaltın. Et piştikten sonra tamamını (suyu ile birlikte) pirincin üzerine bir kepçe yardımı ile boşaltın.üzerini folyo ile kaplayıp 220 derecelik fırında pirinci pişene kadar yaklaşık 20 Dakika folyosunu açmayın. Piştikten sonra üzerini açıp 5-10 dakika üzerinin kızarmasını bekleyip Sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://jagu.eniyiforum.net
 
Etli Büryan yemek tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Etli Pilav yemek tarifi
» Etli Bamya yemek tarifi
» Sebzeli Bonfile yemek tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
JaGu :: Damak Tadı :: Etli Yemekler-
Buraya geçin: