JaGu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 ETLİ BÜKME yemek tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
JaGuaRmaN
Adminstratör
Adminstratör
JaGuaRmaN


Erkek Mesaj Sayısı : 518
Yaş : 34
Nerden : Uzak DiyarLardaN
Kayıt tarihi : 18/08/08

ETLİ BÜKME yemek tarifi Empty
MesajKonu: ETLİ BÜKME yemek tarifi   ETLİ BÜKME yemek tarifi EmptyPaz Ağus. 24, 2008 3:12 pm

MALZEME:

Koyun kıyması 500 gr. Su
Maydanoz 1/2 demet Karabiber
Un 1 kg. Tuz

YAPILIŞI:
Koyun kıyması bir kase içine konur. Kıyılmış maydanoz ve karabiber, tuz katılarak biraz sulandırılır ve kaşıkla ezerek karıştırılır. Diğer tarafta böreklik Hamur hazırlanıp açılır; 30-40 cm. çapında bu Hamurun yarısına buiçten konarak yayılır; diğer yarısı üzerine kapatılır ve kenarı perçimlenir. Alevi ocaktaki sacda kızartılır. Yanmaması için sac ve bükmeler yağlanır. Pişirgeç ile çevire çevire kızartılır. Tabağa konur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://jagu.eniyiforum.net
 
ETLİ BÜKME yemek tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Etli Bamya yemek tarifi
» Sebzeli Kebap yemek tarifi
» Etli Pilav yemek tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
JaGu :: Damak Tadı :: Etli Yemekler-
Buraya geçin: