Malzemeler
3 yumurta
4 yumurta sarısı
250 gr krema
1/2 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Yumurtaları çelik veya porselen bir kaba kırın. Üzerine toz şekeri ilave ederek kabı sıcak su dolu olan bir tencereye oturtup yumurta çırpma teli ile veya tahta kaşıkla çırpın. Bu arada tencereyi çok hafif yanan bir ateşin üzerine koyup ağır ağır kaynamasını sağlayın. Bu şekilde karıştırmaya 10 dakika devam edin. Yumurta koyulaştığı zaman suyun içinden kabı çıkarıp beklemeye bırakın. Bu arada kremaya pudra şekerini ilave edip çırparak kar haline getirin. Daha önce yapmış olduğunuz yumurtalı harca kremayı ilave ederek hepsini iyice karıştırıp bir kaba döktükten sonra buzdolabının buzluğuna koyun. Bu şekilde 5-6 saat bekletin. Servis yapacağınız zaman, kabın altını sıcak su bulunan bir kaba değdirerek düz bir tabağa ters yüz ederek çevirin. Tekrar buzluğa koyup 15-20 dakika beklettip istediğiniz biçimde keserek düz tabaklarda servis yapabilirsiniz.