Kullanılan Malzemeler
1 kg kiraz
200 gr şeker
1 çay kaşığı vanilya
Yapım Şekli
Kirazların saplarını ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra bol suyla yıkayın. Kirazı iyice durulayıp süzdükten sonra büyükçe ve yüksek kenarlı bir tencereye koyun. Üstüne toz şekeri dökün. Bir tülbentin içine kirazın çekirdeklerini koyun ve tencereye ekleyin. Bu çekirdekler kompostaya değişik bir koku ve renk verecektir. Tencereye hiç su katmadan hafif ateş üzerine yerleştirip kiraz ile şekeri 10 dakika karıştırarak pişirin. Bu süre içinde kirazlar suyunu salacak ve şekeri eritecektir. Kirazlar suyunu salınca ateşi kuvvetlendirip kaynamaya bırakın. Bir iki taşım kaynatıp ateşten indirin ve servis kaselerine taksim edin.