JaGu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Enginar Turşusu

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
metin2-ci
Süper Moderatör
Süper Moderatör
metin2-ci


Erkek Mesaj Sayısı : 106
Yaş : 28
Nerden : Sen Bilmezsin ;)
İş/Hobiler : www.jagu.eniyiforum.net :D
Kayıt tarihi : 19/08/08

Enginar Turşusu Empty
MesajKonu: Enginar Turşusu   Enginar Turşusu EmptyÇarş. Ağus. 20, 2008 12:09 pm

Malzemeler
10 adet orta boy enginar
7 adet limon
50 gr. deniz tuzu
1 lt. Zeytinyağı


Yapılışı

Derin bir kaba 15 bardak su koyup deniz tuzunu ekleyin. Bolca karıştırarak tuzu eritin. Hazırladığınız bu suya 2 limonun suyunu kabuklarını ve ayıklayıp temizlediğiniz enginarları ekleyin. Hemen üzerlerine temiz bir ağırlık koyun kiEnginarlar suyun altında kalsın. Aradan tam tamına 24 saat geçince enginarları sudan çıkarın yıkayın ve süzün.

Geri kalan limonları da kabuklu olarak halka halka kesin. Büyük bir kavanoza bir kat enginar bir kat limon olacak şekilde malzemeyi dizin. Enginarların üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ile doldurduğunuz kavanozunuzun kapağını sıkıca kapayın.
Karanlık ve serin bir yerde koruma altına alın. 15 gün beklettikten sonra nefis turşunuz hazır olacaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.jagu.eniyiforum.net
JaGuaRmaN
Adminstratör
Adminstratör
JaGuaRmaN


Erkek Mesaj Sayısı : 518
Yaş : 34
Nerden : Uzak DiyarLardaN
Kayıt tarihi : 18/08/08

Enginar Turşusu Empty
MesajKonu: Geri: Enginar Turşusu   Enginar Turşusu EmptyC.tesi Ağus. 23, 2008 6:24 pm

payLa$ım için te$eKKürLer...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://jagu.eniyiforum.net
 
Enginar Turşusu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
JaGu :: Damak Tadı :: Turşu Tarifleri ve Konserveler-
Buraya geçin: